Lekker & glutenvrij
Bij Xenos houden we van red velvet cake! De smeuïge rode taart is onweerstaanbaar lekker, zeker met roomkaas frosting erbij. Als de taart niet zo ongezond was, aten we elke dag wel een stukje. Heb jij de bakkriebels gekregen? Lees dan snel verder want met dit recept bak jij een heerlijke red velvet cake. En dat ook nog eens helemaal glutenvrij!
Ingrediënten
- Tasty Me bakmix red velvet cake
- 190 gram (room)boter
- 4 middelgrote eieren
- 100 gram roomkaas
- 150 gram poedersuiker
Benodigdheden
- Bakvorm met ⌀18 of 20 cm
- Mengkom
- Bakkwast
- Spatel
- Oven
Dit bericht bekijken op Instagram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C. Heb je heteluchtoven? Zet de temperatuur dan op 160°C. Pak alle bakbenodigdheden erbij en zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Meng 400 g mix, 140 g (room)boter en 4 middelgrote eieren in 5 minuten op matige snelheid tot een glad beslag. Voor een lactosevrij recept kan je de boter vervangen door 140 gram zaadolie zoals zonnebloem of raapzaad.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van met een diameter van 18 of 20 cm. Bak de cake 40-50 minuten af in de oven. Haal de cake na de baktijd direct uit de bakvorm en laat het uitdampen op een rooster. Wil je liever cupcakes maken? Houd dan aan baktijd aan van 30-35 minuten.
De overheerlijke frosting is zo gemaakt. Klop 100 gram (lactosevrije) roomkaas, 50 gram boter en 150 poedersuiker tot een luchtig mengsel. Laat het even opstijgen in de koelkast. Smeer de topping met een spatel over de cake heen. Doe dat pas als de cake is afgekoeld.
Van glutenvrije donuts tot brownies
Heb jij de smaak te pakken? Bij Xenos vind je verschillende glutenvrije bakmixen. Wat dacht je bijvoorbeeld van glutenvrije donuts of brownies? Ook glutenvrije taartbiscuit en cupcakes bak je heel eenvoudig met de bakmixen van Tasty Me. Veel plezier met bakken!