Proef de smaak van Italië
Recept en foto's door @food.from.claudnine
Vandaag duiken we de Italiaanse keuken in met gastblogger @food.from.claudnine! Op het menu staat een pastasalade met pesto. Een verrassend eenvoudig recept dat je in gedachte meeneemt naar de Italiaanse kust. Lees snel verder voor het recept!
Italiaanse pastasalade met pesto
Voor 4 personen | Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 1 blik mais a 300 gram
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 el rode pesto
- 2 el creme fraiche
- Peper en zout
- Bruschetta kruiden van de Italiaanse kruidenstrooier
- Optioneel: salade mix
Bereidingswijze
Verhit een pan met gezouten water en kook de pasta zoals op de verpakking vermeld, tot deze al dente is. Giet het daarna af. Voeg aan de penne de mais, paprika, rode ui, rode pesto en crème fraîche toe en meng het geheel. Breng het op smaak met de bruschetta kruiden, peper en zout. Garneer optioneel met de salade mix. That's it!
Deel je Italiaanse maaltijd met #xenos!
Eet jij vanavond deze pastasalde met pesto? Deel het met andere Xenos fans! Maak een foto en deel het op Instagram. Tag Xenos_NL in je bericht of gebruik #xenos en wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.