Proef de smaak van Indonesië
Recept en foto's door: rotterdam.food
Het favoriete gerecht uit de Indonesische keuken van gastblogger rotterdam.food? Dat is Indonesische roerbakgroente met tempeh! Ben je benieuwd naar het verrassend eenvoudige recept? Lees snel verder!
Indonesische wokgroente met tempeh
Voor 1 persoon | Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 65 Go-Tan mihoen noodles
- 4 boontjes
- 1 wortel
- 4 bloemkoolpartjes
- 5 brocollipartjes
- 1/2 rode peper
- 5 g tauge
- 20 g tempeh
- Sambal
- Indische kruiden
- Emping
Bereidingswijze
1. Bak de tempeh ongeveer 10 minuten in een wokpan met olie.
2. Wees ruim met de olie en breng de tempeh op smaak met sambal en Indische kruiden.
3. Kook tegelijkertijd water in een pan, snijd ondertussen de boontjes, bloemkool, brocolli en rode peper en rasp de wortel.
4. Kook de mihoen, boontjes, bloemkool en brocolli voor ongeveer 4 minuten.
5. Giet de mihoen en groente af en voeg deze toe aan de roerbakpan met tempeh.
6. Wok alles nog ongeveeer 1 minuut.
7. Voeg nog wat sambal en Indische kruiden naar smaak toe.
8. Garneer het geheel met emping en serveer.
Eet smakelijk!
Serveren in mooie schaaltjes
Serveer de mihoen, groente en andere bijgerechten in verschillende schaaltjes. Dat staat harstikke leuk op tafel! Veras je familie en/of vrienden keer op keer door af te wisselen in bijgerechten en het gebruik van diverse schalen.
Ontdek de Indonesische keuken
Bij Xenos vind je lekkerste ingredienten voor jouw Indonesische gerechten. Bekijk hieronder onze favorieten!
Deel je Indonesische maaltijd met #xenos!
Eet jij vanavond Indonesische roerboekgroente met tempeh of een ander Indonesisch gerecht? Deel het met andere Xenos fans! Maak een foto en deel het op Instagram. Tag Xenos_NL in je bericht of gebruik #xenos en wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.