Proef de smaak van India
Vandaag duiken we in de Indiase keuken! Deze wereldkeuken staat bekend om zijn kleurrijke gerechten, zoals curry's en tikka's. Ook tandoori kip - ofwel gemarineerde kippenpootjes - is een bekend Indiaas gerecht. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
Indiase tandoori kip
Voor 2 personen | Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1 potje tandoori pasta
- 1 pot tandoori saus
- 1 pak met naanbrood
- 1 potje mango chutney
- 200 ml volle yoghurt
- 6 kipdrumsticks
- 200 gram basmatirijst
- Bosje verse munt
Bereidingswijze
Stap 1. Maak een marinade van 2 eetlepels tandoori pasta en 70 ml yoghurt.
Stap 2. Snijd het dikke deel van de drumsticks een paar keer in.
Stap 3. Marineer deze in de tandoori marinade.
Stap 4. Rooster de kip 25-30 minuten in de oven op 180 graden.
Stap 5. Bak het naanbrood de laatste 5 minuten mee in de oven.
Stap 6. Kook de basmatirijst volgens de verpakking en verwarm de tandoori saus in een steelpan.
Stap 7. Maak met een staafmixer een sausje van de rest van de yoghurt, de mango chutney en de muntblaadjes.
Stap 6. Serveer het geheel met wat extra mango chutney.
Deel je Indiase maaltijd met #xenos!
Eet jij vanavond deze tandoori kip? Deel het met andere Xenos fans! Maak een foto en deel het op Instagram. Tag Xenos_NL in je bericht of gebruik #xenos en wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.