Menu
Avontuurlijk koken met je BBQ Avontuurlijk koken met je BBQ

Avontuurlijk koken met je BBQ

Geplaatst: 14 juli 2023

Tijd voor barbecue

Langzaam verdwijnen de donkere wolken om plaats te maken voor een warm zonnetje. Met steeds hogere temperaturen en zonovergoten avonden, wordt het tijd om buiten de tafel weer eens te dekken. De barbecue is op warme zomeravonden de perfecte manier om te kokkerellen, maar je kunt zo veel meer met een barbecue dan vlees grillen. Lees verder voor twee heerlijke recepten om origineel te koken met jouw barbecue!

BBQ-pizza

Wist je dat je op een barbecue ook heerlijke pizza’s kan bakken? Een verse pizza is zo veel lekkerder dan een diepvriespizza en het is ook nog eens leuk om te maken. Je hebt hiervoor wel een pizzasteen nodig en een barbecue met een deksel. Het deksel is nodig om de temperatuur hoog genoeg te krijgen om het idee van een houtoven te simuleren. De perfecte temperatuur is rond de 300 graden. Zo is je pizza binnen 3 tot 5 minuten al gaar! Let wel op dat je je ingrediënten niet te dik snijdt en geen dikke plakken rauw vlees gebruikt, want vanwege de korte baktijd heb je kans dat ze niet gaar zijn. Lees hieronder een simpel recept voor vers pizzadeeg:

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram yoghurt
  • 100 ml water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 5 gram zout
  • 1 ei
  • Extra bloem (voor tijdens het kneden en uitrollen)

Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de yoghurt, het water en het ei toe. Je kunt de ingrediënten nu met de hand of de mixer door elkaar mengen tot een mooi deeg. Strooi vervolgens wat bloem op je werkblad en leg hier je deeg op. Je kunt je deegbal uitrollen tot 2 pizzabodems. Houd er rekening mee dat het deeg nog zal rijzen op de barbecue, dus rol het heel dun uit. Je kunt nu je bodem beleggen met tomatensaus en alle ingrediënten die je wil. Leg hierna de pizza op de verwarmde pizzasteen en binnen 5 minuten heb je een heerlijk verse pizza!

Give me s’more!

S’mores zijn een typische Amerikaanse lekkernij en heerlijk als dessert na een avondje barbecueën. Er zijn veel verschillende variaties om s’mores te maken. Voor de makkelijkste manier neem je twee Digestive koekjes met chocolade met een hete marshmallow ertussen, maar voor wie een wat grotere uitdaging zoekt hebben we een heerlijk recept voor s’mores dip. Hierin gril je heerlijke dip in een gietijzeren pannetje.

Ingrediënten voor 1 pannetje:

  • 200 gram chocolade (puur of melk)
  • 150 gram marshmallows
  • 200 gram biscuitjes (Mariabiscuit, Digestive)

Breek of snijd de chocolade in stukjes en verdeel deze gelijkmatig over de bodem. Vul daarna het pannetje netjes in cirkels op met marshmallows. Zet nu het pannetje op de barbecue en wacht tot de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin gekleurd zijn. Serveer het pannetje warm en dip de biscuitjes erin. Smullen maar!

Tip: Besprenkel jouw s’mores dip met karamelsaus en stukjes hazelnoot voor extra smaak.


Meer inspiratie opdoen?
Alles voor jouw borrelplank hapjes Alles voor jouw borrelplank hapjes Geplaatst op: 5 augustus 2024
3 heerlijke zomer hapjes 3 heerlijke zomer hapjes Geplaatst op: 6 augustus 2024
Hoe organiseer ik een BBQ feest? Hoe organiseer ik een BBQ feest? Geplaatst op: 25 juni 2024