Menu
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
De lekkerste kerst voorgerechten De lekkerste kerst voorgerechten

De lekkerste kerst voorgerechten

Geplaatst: 19 december 2024

Kerst voorgerechten: zalmtartaar & truffel-bruschetta in glas

Kerst is hét moment om je gasten te verrassen met heerlijke gerechten. Ben je nog op zoek naar een voorgerecht dat indruk maakt en toch makkelijk te maken is? Dan hebben wij twee heerlijke opties voor jou: een avocado-zalmtartaar en een truffel-bruschetta in een glas. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je deze feestelijke gerechten maakt.

Benodigdheden voor zalmtartaar (voor 2 porties)

  • 2 avocado's 
  • 175 gram rauwe zalm
  • Sojasaus
  • Wasabi-mayonaise
  • 2 bosuitjes
  • Serveerring 

Bereidingswijze:

Het maken van de zalmtartaar gaat makkelijk en snel met deze tips! 

Stap 1: Snijd de zalm en bosuitjes
Begin met het snijden van de rauwe zalm in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in kleine ringen en meng deze met de zalm.

Stap 2: Marineren 
Marineer de zalm en bosui met 1,5 eetlepel sojasaus en laat dit even staan zodat de sojasaus goed kan intrekken.

Stap 3: Avocado's en saus
Snijd vervolgens de 2 avocado’s in fijne blokjes en breng deze op smaak met 1 eetlepel wasabi-mayonaise en 1 eetlepel sojasaus. De hoeveelheden kun je natuurlijk aanpassen naar jouw smaak.

Stap 4: Gebruik de serveerring
Nu is het tijd om het gerechtje in elkaar te zetten. Doe een goede laag van het avocadomengsel in de serveerring en druk dit goed aan. Voeg vervolgens de gemarineerde zalm toe en druk dit ook goed aan zodat het gerechtje niet uit elkaar valt.

Stap 5: Maak het gerecht af
Verwijder de serveerring en maak de tartaar af met wat zeewier. Dit kun je in een leuke vorm knippen, zoals een kerstboom.

Met deze stappen staat jouw heerlijke gerecht binnen een kwartiertje op tafel! Eet smakelijk!

Benodigdheden voor truffel-bruschetta in glas (voor 2 glazen)

  • 1 rode ui
  • 4 grote tomaten
  • verse basilicum
  • basilicumolie
  • Truffelbalsamico
  • Truffelbroodjes
  • Bruschetta-kruiden
  • Hakmolen

Bereidingswijze:

Als je fan bent van truffel en bruschetta is dit een combinatie voor jou! 

Stap 1: Snijd de tomaat, ui en gebruik de hakmolen
Snijd de tomaten en ui in grove stukken en doe ze beide in de hakmolen. Trek aan het koord van de hakmolen totdat je een fijngehakt mengsel hebt. Hoe vaker je trekt, hoe fijner het mengsel wordt.

Stap 2: Maak het mengsel voor op de broodjes
Maak de verse basilicumblaadjes wat kleiner en voeg deze toe aan de fijgehakte tomaat en ui. Maak dit mengsel vervolgens op smaak met ongeveer 2 theelepels bruschetta-kruiden en een scheutje basilicumolie en meng dit goed.

Stap 3: Maak het af
Doe de bruschetta in een mooi cocktailglas voor een luxe uitstraling. Maak het gerecht af met truffelbroodjes en truffelbalsamico.

Met deze gerechten zet je in een handomdraai iets bijzonders op tafel. Ze zijn makkelijk te bereiden, maar zien eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Ideaal voor een drukke kerst!

Meer inspiratie opdoen?
Het perfecte kerstdessert: Crème brûlée Het perfecte kerstdessert: Crème brûlée Geplaatst op: 11 december 2024
Kerstdecoratie voor op de vensterbank Kerstdecoratie voor op de vensterbank Geplaatst op: 12 december 2024
Kerstcadeaus inpakken Kerstcadeaus inpakken Geplaatst op: 12 december 2024
Kerstballen schilderen Kerstballen schilderen Geplaatst op: 12 december 2024